Termistö

Molo-Veikot puhuvat usein täysin käsittämättömiä. Jos kyse on saunaillasta, ei mikään (edes antibiootit) välttämättä auta. Kyse voi kuitenkin olla myös vuosien harrastamisen myötä käyttöön, enemmän tai vähemmän, vakiintuneista termeistä. Termit eivät aina ole itsestään (tai muutenkaan) selviä, joten seuraavassa selvennetään niistä muutamia.

Ase
Se millä niitä palloja lähetetään liikkeelle. Ellei kyseessä ole ritsa, käsi tai paineilmasinko (Näitä kaikkia on nähty. Varsinkin käsiä on porukassa nähty useastikin.) Vekotinta voidaan kutsua myös merkkaimeksi, mutkaksi tai joksikin muuksikin. Mutta kyllä se silti on ase.
Hinttilimu
Mikä tahansa ruokakaupassa myytävä alkoholijuoma, paitsi olut. Ja olutta on vain Karhu. Alun perin nimitys lähti sokerittomista ja alkoholittomista siidereistä, joita kittasivat pelipäivän kuluessa porukan isoimmat, karvaisimmat ja (tai ainakin) rumimmat körmyt.
Jälkilöylyt
Päivän leikkien päätteeksi (jos ollaan aktiivisella tuulella, muuten jo leikkien lomassa) Molo-Veikot (+ vierailevat tähdet, jotka tässä vaiheessa ovat jo osa porukkaa, jos kaikki meni kuten pitää) kokoontuvat jonnekin, missä (toivon mukaan) on sauna ja jotain (muutakin) poltettavaa.
Usein ensin saunotaan ja syödään, sitten juodaan ja saunotaan, ehkä syödään, juodaan ja saunotaan. Koko tämän ajan muistetaan keskustella henkevästi päivän tapahtumista (...muuten, mutku sivusta petti..., ...vaikka oltiin samalla puolella..., ...joi mun kaljat...) tai muista aiheista. Ravintoloista ja muilta julkisilta paikoilta on viime vuosina pyritty pysymään poissa
Kuula
Paintball-aseen ammus. Kutsutaan yleisesti myös palloksi. On kuitenkin hieman epäilyttävämpää kysyä: "Haluutsä kokeilla mun palloja" kuin sama käyttäen termiä kuula. (Ensin mainittua voi silti kuulla jälkilöylyissä.)
Leikkiminen
Kun Molo-Veikot lähtevät leikkimään, siitä on leikki kaukana.
- lisää pöpelikön sanontoja
Asiaa tovin harkittuamme päätimme ryhtyä nimittämään varsinaista paintball-osuutta harrastuksestamme leikkimiseksi. Emme halunneet kutsua sitä pelaamiseksi, koska me emme pelaa. Peli edellyttää jonkin asteista kilpailua ja kilpahenkeä (saati sitten urheiluhenkeä) meillä ei ole emmekä sitä halua.
Totesimme sitten, että mies on ikuinen lapsi, vain lelut kallistuvat ja siitä termi leikkiminen. Toivomme totisesti, että lelumme eivät enää kovin paljoa kallistu. On myös mukavampi huikata: "Mennään leikkimään!" kuin: "Mennään pelaamaan!". Peli-sana on kyllä hiipinyt vähitellen käyttöön, mutta muutosta tulee aina vastustaa loppuun saakka.
Toisinaan voi myös kuulla vienon kutsun: "Saisiko nyt joku pikku hiljaa sen kaljanhuuruisen perseensä ylös sammaloitumasta ja vääntäytyisi metsään asti, jotta päästään leikkimään edes kerran tämänkin päivän aikana!" Mutta ei kovin usein.
Molo-Vääpeli
Molo:n järjestämiseen liittyy yleensä melko paljon säätämistä. Poikkeuksina ne kerrat, kun sitä on h*lv*tin paljon. Ennen muinoin päävastuun kantoi yksittäinen, (lähes) vuosittain vaihtuva (l. loppuun palava) henkilö: Molo-Vääpeli. Nykyään vastuu on hajautettu. (Eli sitä ei kanna kukaan.)
Munaravi
Tarkoittaa juoksemista niin täysillä, että sieluun sattuu. Käytetään usein leikkikentän parhaiden asemien valtaamiseen tai muuten yliotteen saamiseksi vihollisesta. Seurauksena jokseenkin poikkeuksetta, että muut jäävät jälkeen ja olet yksin vihollisten ympäröimänä.
Olut
Jakomielisen raadin mukaan vain Karhu ansaitsee nimityksen olut. Muut rusehtavat mallasliemet voidaan pääsääntöisesti luokitella poronkusiin, humusvesiin ja hinttilimuihin. Arviointiin kelpuutettiin vain kotoisissa ruokakaupoissa 12-24 kappaleen yksiköinä myytävät tuotteet.
(Känni)painiminen
Koska kyse on pohojalaasista (tai ylipäätään, no, "hilpeällä" tuulella olevista) nuorista (?) miehistä (??), harrastetaan illanvietoissa toisinaan tuota jaloa urheilumuotoa, kännipainia
Kännipainia (kuten useimpia muitakin asioita, joita tehdään hikisenä ja vähissä vaatteissa nahka nahkaa vasten hieroen) tulee harrastaa vain halukkaiden kumppaneiden kanssa.
Kännipainijoiden keskuudessa ei ole voittajia ja häviäjiä. (Vain vielä terveitä ja jo loukkaantuneita.)
Kännipainista on nykyään olemassa myös show-paini -versio. (Jossa on vähemmän hikeä ja ihokontaktia. Eli se ei ole niin miehekästä.)
Pelaaja
Yksi vanhassa merkityksessään (ansaitusti) historian hämyyn painuneista termeistä. Tällä nimikkeellä oli Molo-Veikkojen parissa aikanaan negatiivinen sävy johtuen yksittäisistä ihmisistä, jotka antoivat tätä vastaavan mielikuvan itsestään.
Molo-Veikot eivät siis koskaan tarkoittaneet pelaajilla kaikkia, jotka osallistuvat paintball-kisoihin, vaan niitä, jotka todellakin vain pelaavat ja haluavat muidenkin pelaavan, koska heidän mielestään vain pelaaminen on oikein ja kaikki muu tuo huonoa mainetta lajille ja on lisäksi jumalanpilkkaa ja sitä harrastavatkin vain sotahullut natsi-skinhead-psykopaatti-idiootit maastopuvuissaan rituaalimurhien väliaikoina.
Vähemmästäkin sitä nuori uroo närkästyy. Ei me olla kaljuja.
Ruuppa
Kuulan hajotessa sen sisältä roiskuu ympäriinsä sakeaa, värjättyä mömmöä, joka maistuu muuten varsin pahalle. Se on ruuppaa. Nimikkeelle ei ole selitystä. Ruuppa vain on.
Pudotus
Aivan alussa käytetyn tappo-termin korvannut, vastustajan pelistä poistamista tarkoittava sana. Toisaalta tapahtuu säännölisesti myös jälkilöylyissä, kun ihmiset sitkeästi haluavat kantaa niitä lasipullojaan lauteille. Ja kerätä tyhjät ikkunalaudalle. Pinoon. Pullonsuut vastakkain.
Revä-Martat
Molo-Veikon naispuolinen vastine (Riuskat Emännät Vailla Äksöniä). Termi sai tuulta alleen kuin Veppi-Guru naisia. Eli eipä juuri.
Säätäminen
Tämän merkityksen oppii parhaiten kokemuksen kautta armeijassa. Tai Molo-Veikoissa.